HOME  |  Afvalbrengstation

Afvalbrengstation

Vanaf nu kunt u als inwoner van Voorschoten uw grof huishoudelijk afval zelf brengen naar het Avalex Afvalbrengstation in Wassenaar. Hiervoor heeft u van Avalex een brief met toegangspas ontvangen.

Per woonadres wordt één Avalexpas verstrekt. De Avalexpas is verbonden aan uw woonadres en geregistreerd bij het College Bescherming Persoonsgegevens.
We verzoeken u de Avalexpas in de woning achter te laten als u gaat verhuizen. De pas mag alleen gebruikt worden door personen woonachtig op het geregistreerde woonadres.

Meest gestelde vragen

 1. Waarom een afvalbrengstation?
  Iedere gemeente in Nederland moet volgens de wet een milieustraat/afvalbrengstation hebben, waar inwoners zelf grofvuil af kunnen geven.
 2. Zijn hier kosten aan verbonden?
  Een aantal afvalstromen kunt u gratis wegbrengen, zoals brandbaar afval (huisraad, huisvuil), papier en karton, asbesthoudend afval, harde kunststoffen (tuinstoelen, emmers), verpakkingskunststof (flessen, piepschuim), metalen, wit- en bruingoed, vlak glas en ruiten, Kca/Kga en houtkwaliteit A/B/C. Voor het aanbieden van bouw- en sloopafval, gips, dakleer, geïmpregneerd hout en schoon puin betaalt u een vergoeding per kilo. Voor autobanden betaalt u een vergoeding per stuk. U kunt bij het afvalbrengstation met PIN of chip betalen. Contant betalen is niet mogelijk. Voor de huidige tarieven verwijzen wij u naar de tarievenlijst op de website van Avalex.
 3. Waar kan ik het afvalbrengstation vinden?
  Adres: Hogeboomseweg 6 (Zijlwatering) 2241 BG Wassenaar.
  Het afvalbrengstation ligt aan een zijpad van de Hogeboomseweg. U herkent de inrit aan een blauwe brievenbus met het logo van Avalex. Via een smal pad langs het water, dat ook toegankelijk is voor auto’s, kunt u het afvalbrengstation bereiken.
  Openingstijden:  
  Maandag tot en met vrijdag 08.00 – 16.00 uur
  Zaterdag 12.00 - 16.00 uur VANAF 1 JANUARI 2017 op zaterdag van 13.00-17.00 uur
  Op het afvalbrengstation kunt u afval uitsluitend gescheiden aanbieden.
 4. Wijzigt hiermee de inzameling van afval?
  Nee, de inzameling van het afval in de gemeente Voorschoten blijft ongewijzigd en wordt uitgevoerd door de gemeente Voorschoten.
 5. Kan ik mijn grofvuil nog wel op laten halen?
  U kunt u een afspraak maken via het KCC van de gemeente Voorschoten via telefoonnummer 14071.
 6. Bij wie kan ik terecht voor een klacht en/of melding over het afvalbrengstation?
  Meldingen met betrekking tot het Avalex afvalbrengstation in Wassenaar kunt u telefonisch doorgeven aan Avalex klanteninformatie: 0900 – 0507 (lokaal tarief).
 7. Ik ben mijn pas kwijt. Wat nu?
  Mocht u de pas kwijtraken, dan kunt u via de website van Avalex of telefonisch via 0900-0507 (lokaal tarief) een nieuwe pas aanvragen. Let op: uw oude Avalexpas wordt vervolgens geblokkeerd en u ontvangt de nieuwe pas per post. 

Meer informatie afvalbrengstation

Meer informatie over het afvalbrengstation in Wassenaar kunt u vinden op de website van Avalex. Voor vragen over het brengen van grofvuil naar het afvalbrengstation kunt u contact opnemen met Avalex Klantinformatie via het telefoonnummer: (0900)-0507 (lokaal tarief) of per e-mail: [email protected].

Top