WASSENAAR WORDT DOOR D66 & CDA MET DE PARK+BIKE OPLOSSING MET HET HAAGSE LEEFBAARHEIDSPROBLEEM OPGEZADELD

 

WASSENAAR WORDT DOOR D66 & CDA MET DE PARK+BIKE OPLOSSING MET HET HAAGSE LEEFBAARHEIDSPROBLEEM OPGEZADELD.

Den Haag wil het autoverkeer in de stad verminderen om, zoals ze dat noemen, de leefbaarheid in Den Haag te verbeteren.

Het P+Fiets plan (PARK+BIKE noemen ze het) is volgens het CDA en D66 een grote toevoeging aan de gastvrijheid van Den Haag. Het aanbieden van P+Fiets kan er toe leiden dat de stad beter bereikbaar wordt en meer auto’s uit de binnenstad worden geweerd, wat goed is voor de doorstroming en luchtkwaliteit. ‘’Een win-win situatie. Wij hopen dat de pilot snel van start kan gaan’’, aldus Rogier en Guernaoui. Den haag doet of ze iets uitgevonden hebben maar in het hele land zijn dit soort plannen al lang gerealiseerd.

Voor dit plan werd door Den Haag 800.000 euro aan subsidiegeld uitgetrokken. Het probleem is echter dat Den Haag dat initiatief niet op eigen grondgebied uitrolt (bijvoorbeeld bij het ADO stadion) maar dat de parkeerplaats op de Waalsdorperlaan in Wassenaar daarvoor uitgekozen is. De parkeerplaats ligt tegenover renbaan Duindigt en is bereikbaar via een smal weggetje, de Waalsdorperlaan. De ingang van de Waalsdorperlaan is tegenover Huis Ten Bosch en Museum Louwman, naast de Amerikaanse ambassade. De parkeerplaats biedt ruimte aan 700 auto’s en zal dus duizenden auto’s per week gaan aantrekken.

Nu zult u zeggen, nou, dat is toch een mooi plan. Maar de buurt is allesbehalve gelukkig met dit plan wat zij in de krant moesten lezen.

Er was in de gemeenteraad van Den Haag een plan, er werd een wedstrijd uitgeschreven en binnen no-time was er een “winnaar” die een zak met geld van 2 ton meekreeg om Wassenaar met een verkeersprobleem op te zadelen. Het lijkt wel of het debacle van de Amerikaanse Ambassade nog een keer langs komt. Wassenaar als afvalputje van Den Haag en onze inwoners weer de dupe.

Een tuincentrum voor veel geld wegpesten zogenaamd om natuur te realiseren, voor 1 miljoen pollers ter beveiliging van de Amerikaanse Ambassade plaatsen ….. en Wassenaar moest betalen.

En nu natuur en de leefomgeving van de bewoners van die wijk nietsontziend beschadigen? Voor museum Voorlinden konden deze parkeerplaatsen niet gebruikt worden, ook als demonstratieveldje was die plek niet bruikbaar en nu dit?

DLW heeft vandaag raadsvragen gesteld aan het college in Wassenaar.

Hier enige links om het verloop van dit gebeuren inzichtelijk te maken.

https://denhaag.d66.nl/2015/06/d66-en-cda-blij-met-park-bike/

http://www.ad.nl/den-haag/na-park-ride-werkt-den-haag-nu-aan-park-bike~a14c4e5b/?vwoParameters=vwo-abbo

https://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Gemeente-Den-Haag-zoekt-slimme-ondernemers-voor-realisatie-Park-Bike.htm

http://denhaagfm.nl/2016/03/08/park-bike-auto-parkeren-en-met-de-fiets-de-stad-in/

https://denhaag.d66.nl/2017/05/park-bike/