Vervoer

Het openbaar vervoer in Wassenaar laat te wensen over. Er is geen directe verbinding met Voorschoten meer, rijden er ’s nachts geen bussen en is het een uitzondering wanneer de bussen op tijd rijden.

DLW ziet dat dit voor veel jongeren een groot probleem kan zijn, als je studeert en afhankelijk bent van de bus kan je een tentamen missen, ook kan je niet direct naar Leidschendam-Voorburg reizen als je daar onderwijs volgt.

Een sociaal leven hebben buiten Wassenaar is heel lastig wanneer je afhankelijk bent van het ov.

DLW wil dat er weer een directe verbinding met Voorschoten komt en ook met Leidschendam-Voorburg. Verder moeten de bussen op tijd rijden en dient er een nachtbus te komen voor jongeren die in een omliggende omgeving uitgaan.

Daarnaast is er voor sociaal vervoer voor jeugdigen en jongeren met een beperking de regiotaxi. Bij de regiotaxi is contant betalen op voorhand verplicht en is de ritprijs hoger dan met het ov, maar dit is nog niet het grootste probleem. De regiotaxi is structureel minimaal 15 minuten te laat en de rit duurt ongeveer nog een extra half uur langer dan normaal in verband met het ophalen van andere passagiers. De Wassenaarse jeugd en jongeren verdienen  beter! Jongeren moeten zelf kunnen kiezen met welke vervoerder zij rijden en moeten weer een persoonlijk vervoersbudget krijgen. DLW wil dat de jeugd en jongeren weer eigen regie krijgen over hun leven en hulp!